eTA för medborgare i Vatikanstaten


eTA för medborgare i Vatikanstaten

Behörighet för eTA

Medborgare i Vatikanstaten kan ansöka om en eTA
Vatikanstaten var en av de första medlemmarna i Kanadas eTA-program
Medborgare i Vatikanstaten har snabb inresa med hjälp av eTA-programmet

Andra krav för eTA

➤ Medborgare i Vatikanstaten kan ansöka om eTA online
➤ eTA är endast giltigt för ankomst med flyg
➤ Resenärer måste ha ett e-pass som är maskinläsbart - endast innehavare av ett pass eller resedokument utfärdat av Vatikanstaten
➤ eTA är för korta turist-, affärs-, transit- och medicinska besök
➤ Du måste vara över 18 år för att ansöka om ett eTA, annars krävs en förälder/vårdnadshavare


Medborgare i Vatikanstaten måste ansöka om ett eTA-visum för Kanada för att resa in i Kanada på kort sikt (under 90 dagar) för allmän turism, affärer, transitering eller medicinska ändamål. eTA-programmet infördes 2016 för att screena resenärer som anländer från utlandet som ett svar på den globala ökningen av terroristaktiviteter.
Kanadas eTa-program godkändes 2012 och det tog fyra år att utveckla de nödvändiga systemen som skulle kopplas till befintliga immigrationsdatabaser och andra säkerhetsdata för att tillhandahålla ett sömlöst nytt screeningverktyg.
Medborgare från Vatikanstaten tillsammans med andra EU-medlemmar måste fylla i denna elektroniska visumansökan innan de går ombord på ett flygplan till Kanada, och detta inkluderar resenärer som bara kommer att transitera i Kanada på väg till andra internationella destinationer.
Alla medborgare i Vatikanstaten som vill resa in i Kanada i över 90 dagar, eller för andra ändamål än de som tillåts enligt eTA-programmet, måste ansöka om ett annat visum. Ytterligare information kan hittas genom att besöka Canada Immigration Visa Advice och använda det kostnadsfria "do i need a visa tool".
Vi rekommenderar att medborgare i Vatikanstaten fyller i sin eTA-ansökan 72 timmar före avresedatumet. Fullständig information kan hittas genom att besöka eTA-krav eller Kanada eTA FAQ's. Vi rekommenderar att du läser igenom dessa sidor innan du påbörjar en eTA-ansökan för att undvika förseningar eller risken att en eTA-ansökan avslås.
Det är ett krav att vara medborgare i Vatikanstaten innan man ansöker om en eTA för Kanada, så resenärer som har ett pass eller resedokument med en annan status, till exempel flykting, måste ansöka om ett fullständigt besöksvisum för Kanada, och inte en eTA.
Vatikanstatens medborgare kan förvänta sig att deras eTA-ansökan normalt behandlas och godkänns inom 5 minuter, och tillståndet skickas via e-post i form av ett PDF-dokument. Det finns inget behov av att skriva ut eller presentera några dokument på flygplatsen, eftersom eTA lagras elektroniskt mot passet i Kanada Immigration system.

Råd för ansökan om eTA
  • Skicka in ansökan minst 72 timmar före avresa
  • Om du nekas en eTA kan du fortfarande ansöka om ett fullständigt besöksvisum
  • En eTA garanterar inte inresa till Kanada eftersom det slutliga beslutet fattas av Canada Immigration
  • Om resenären är under 18 år måste en förälder eller vårdnadshavare göra ansökan

Läs mer om eTA

Fördelar med eTA
  • eTA är giltigt i 5 år från utfärdandedatum
  • Kan användas för flera inresor under 90 dagar
  • Snabb auktorisering och elektronisk leverans
  • Ansök på dator, surfplatta eller mobil

Ansök om eTA