eTA för medborgare i St Lucia


eTA för medborgare i St Lucia

Behörighet för eTA

Medborgare i St Lucia kan ansöka om ett eTA
Lucia måste ha haft ett kanadensiskt besöksvisum de senaste 10 åren eller för närvarande ha ett amerikanskt icke-immigrantvisum
Medborgare i St Lucia har snabb inresa med hjälp av eTA-programmet

Andra krav för eTA

➤ Medborgare i St Lucia kan ansöka om eTA online
➤ eTA är endast giltigt för ankomst med flyg
➤ Resenärer måste ha ett e-pass som är maskinläsbart
➤ eTA är för korta turist-, affärs-, transit- och medicinska besök
➤ Du måste vara över 18 år för att ansöka om en eTA, annars krävs en förälder/vårdnadshavare


Lucia kan ansöka om ett kanadensiskt eTA för att resa in i Kanada på kort sikt (under 90 dagar) för allmänna turist-, affärs-, transit- eller medicinska ändamål. Tidigare innehav av ett kanadensiskt besöksvisum under de senaste 10 åren, eller nuvarande innehav av ett amerikanskt icke-immigrantvisum är ett villkor för eTA-berättigande.
Kanadas eTa-program godkändes 2012 och det tog fyra år att utveckla de nödvändiga systemen som skulle kopplas till befintliga immigrationsdatabaser och andra säkerhetsdata för att tillhandahålla ett sömlöst nytt screeningverktyg. eTA-programmet lanserades 2016 för att screena resenärer som anländer från utlandet som ett svar på den globala ökningen av terroristaktiviteter.
Medborgare från St Lucia måste fylla i denna elektroniska visumansökan innan de går ombord på ett flygplan till Kanada, och detta inkluderar resenärer som bara kommer att transitera i Kanada på väg till andra internationella destinationer.
Lucia som vill resa in i Kanada i mer än 90 dagar, eller för andra ändamål än de som tillåts enligt eTA-programmet, måste ansöka om ett annat visum. Ytterligare information kan hittas genom att besöka Canada Immigration Visa Advice och använda det gratis "behöver jag ett visumverktyg".
Det rekommenderas att medborgare i St Lucia slutför sin eTA-ansökan 72 timmar före avresedatumet. Fullständig information kan hittas genom att besöka eTA-krav eller Kanada eTA FAQ's. Det rekommenderas att granska dessa sidor innan du påbörjar en eTA-ansökan för att undvika förseningar eller risken för att en eTA vägras.
Det är ett krav att vara medborgare i St Lucia innan man ansöker om en eTA för Kanada, så resenärer som har ett pass eller resedokument med en annan status, t.ex. flykting, måste ansöka om ett fullständigt besöksvisum för Kanada och inte en eTA.
Lucia-medborgare kan förvänta sig att deras eTA-ansökan normalt behandlas och godkänns inom 5 minuter, och tillståndet skickas via e-post i form av ett PDF-dokument. Det finns inget behov av att skriva ut eller presentera några dokument på flygplatsen, eftersom eTA lagras elektroniskt mot passet i Kanada Immigration system.

Råd för ansökan om eTA
  • Skicka in ansökan minst 72 timmar före avresa
  • Om du nekas en eTA kan du fortfarande ansöka om ett fullständigt besöksvisum
  • En eTA garanterar inte inresa till Kanada eftersom det slutliga beslutet fattas av Canada Immigration
  • Om resenären är under 18 år måste en förälder eller vårdnadshavare göra ansökan

Läs mer om eTA

Fördelar med eTA
  • eTA är giltigt i 5 år från utfärdandedatum
  • Kan användas för flera inresor under 90 dagar
  • Snabb auktorisering och elektronisk leverans
  • Ansök på dator, surfplatta eller mobil

Ansök om eTA

Du har beviljats ett kanadensiskt besöksvisum under de senaste tio åren eller så har du för närvarande ett giltigt icke-invandrarvisum för USA. Ditt syfte med besöket i Kanada är kort, för affärer eller turism (vanligtvis för perioder upp till 6 månader). Du kommer att flyga till, eller göra ett transitstopp på, en kanadensisk flygplats med ett giltigt pass från en av de godkända viseringspliktiga nationerna. Om inte alla dessa villkor är uppfyllda krävs ett besöksvisum för din resa till Kanada.