eTA för japanska medborgare


eTA för japanska medborgare

Behörighet för eTA

Japanska medborgare kan ansöka om en eTA
Japan var en av de första medlemmarna i Kanadas eTA-program
Japanska medborgare har snabb inresa med hjälp av eTA-programmet

Andra krav för eTA

➤ Japanska medborgare kan ansöka om eTA online
➤ eTA är endast giltigt för ankomst med flyg
➤ Resenärer måste ha ett e-pass som är maskinläsbart
➤ eTA är för korta turist-, affärs-, transit- och medicinska besök
➤ Du måste vara över 18 år för att ansöka om en eTA, annars krävs en förälder/vårdnadshavare


Behöver japanska medborgare en Kanada eTA?

Japanska medborgare måste ansöka om ett Kanada eTA-visum för att komma in i Kanada på kort sikt (under 90 dagar) för allmän turism, affärer, transitering eller medicinska ändamål. Detta gäller endast passagerare som anländer med flyg på ett kommersiellt flyg eller charterflyg. eTA-programmet infördes 2016 för att screena resenärer som anländer från utlandet som ett svar på den globala ökningen av terroristaktiviteter, för att säkra Kanadas gränser och tillhandahålla realtidsdata om alla passagerare som reser in i Kanada.

När infördes eTA för japanska medborgare?

Kanadas eTa-program godkändes 2012 och det tog fyra år att utveckla de nödvändiga systemen som skulle kopplas till befintliga immigrationsdatabaser och andra säkerhetsdata för att tillhandahålla ett sömlöst nytt screeningverktyg. Det blev obligatoriskt 2016.
Medborgare från Japan tillsammans med EU-länder måste fylla i denna elektroniska visumansökan innan de går ombord på ett flygplan till Kanada, och detta inkluderar resenärer som bara kommer att transitera i Kanada på väg till andra internationella destinationer.

Kan en japansk medborgare stanna längre än 90 dagar?

Alla japanska medborgare som vill resa in i Kanada i mer än 90 dagar, eller för andra ändamål än de som tillåts enligt eTA-programmet, måste ansöka om ett annat visum. Ytterligare information kan hittas genom att besöka Canada Immigration Visa Advice och använda det kostnadsfria "behöver jag ett visumverktyg".

När ska en japansk medborgare ansöka om ett eTA?

Japanska medborgare rekommenderas att fylla i sin eTA-ansökan 72 timmar före avresedatum. Fullständig information kan hittas genom att besöka eTA-krav eller Kanada eTA FAQ's. Det rekommenderas att granska dessa sidor innan du påbörjar en eTA-ansökan för att undvika förseningar eller risken för att en eTA avslås.
Det är ett krav att vara japansk medborgare innan man ansöker om en eTA för Kanada, så resenärer som har ett pass eller resedokument med en annan status måste ansöka om ett fullständigt besöksvisum för Kanada, och inte en eTA.

Hur lång tid tar det att få en eTA?

Jaoanska medborgare kan förvänta sig att deras eTA-ansökan normalt behandlas och godkänns inom 30 minuter, och tillståndet skickas via e-post i form av ett PDF-dokument. Det finns inget behov av att skriva ut eller presentera några dokument på flygplatsen, eftersom eTA lagras elektroniskt mot passet i Kanada Immigration system.

Vad händer om det blir ett misstag på eTA-formuläret?

Om du gör ett misstag på eTA-formuläret och fel information lämnas in kommer eTA inte att vara giltigt och du måste ansöka igen om ett nytt eTA. Det är inte möjligt att uppdatera eller ändra några uppgifter på en befintlig eTA när den har behandlats och godkänts.

Råd för ansökan om eTA
  • Skicka in ansökan minst 72 timmar före avresa
  • Om du nekas en eTA kan du fortfarande ansöka om ett fullständigt besöksvisum
  • En eTA garanterar inte inresa till Kanada eftersom det slutliga beslutet fattas av Canada Immigration
  • Om resenären är under 18 år måste en förälder eller vårdnadshavare göra ansökan

Läs mer om eTA

Fördelar med eTA
  • eTA är giltigt i 5 år från utfärdandedatum
  • Kan användas för flera inresor under 90 dagar
  • Snabb auktorisering och elektronisk leverans
  • Ansök på dator, surfplatta eller mobil

Ansök om eTA