eTA för cypriotiska medborgare


eTA för cypriotiska medborgare

Behörighet för eTA

Cypriotiska medborgare kan ansöka om ett eTA
Cypern var en av de första medlemmarna i Kanadas eTA-program
Cypriotiska medborgare får snabb inresa med hjälp av eTA-programmet

Andra krav för eTA

➤ Cypriotiska medborgare kan ansöka om eTA online
➤ eTA är endast giltigt för ankomst med flyg
➤ Resenärer måste ha ett e-pass som är maskinläsbart
➤ eTA är för korta turist-, affärs-, transit- och medicinska besök
➤ Du måste vara över 18 år för att ansöka om en eTA, annars krävs en förälder/vårdnadshavare


Behöver cypriotiska medborgare en Kanada eTA?

Cypriotiska medborgare måste ansöka om ett Kanada eTA-visum för att resa in i Kanada på kort sikt (under 90 dagar) för allmän turism, affärer, transitering eller medicinska ändamål. Detta gäller endast passagerare som anländer med flyg på ett kommersiellt flyg eller charterflyg. eTA-programmet infördes 2016 för att kontrollera resenärer som anländer från utlandet som ett svar på den globala ökningen av terroristaktiviteter, för att säkra Kanadas gränser och tillhandahålla realtidsdata om alla passagerare som reser in i Kanada.

När infördes eTA för cypriotiska medborgare?

Kanadas eTa-program godkändes 2012 och det tog fyra år att utveckla de nödvändiga systemen som skulle kopplas till befintliga immigrationsdatabaser och andra säkerhetsdata för att tillhandahålla ett sömlöst nytt screeningverktyg. Det blev obligatoriskt 2016.
Medborgare från Cypern tillsammans med andra EU-medlemmar är skyldiga att fylla i denna elektroniska visumansökan innan de går ombord på ett flygplan till Kanada, och detta inkluderar resenärer som bara kommer att transitera i Kanada på väg till andra internationella destinationer.

Kan en cypriotisk medborgare stanna längre än 90 dagar?

Alla cypriotiska medborgare som vill resa in i Kanada i mer än 90 dagar, eller för andra ändamål än de som tillåts enligt eTA-programmet, måste ansöka om ett annat visum. Ytterligare information kan hittas genom att besöka Canada Immigration Visa Advice och använda det kostnadsfria "do i need a visa tool".

När bör en cypriotisk medborgare ansöka om ett eTA?

Cypriotiska medborgare rekommenderas att fylla i sin eTA-ansökan 72 timmar före avresedatum. Fullständig information kan hittas genom att besöka eTA-krav eller Kanada eTA FAQ. Vi rekommenderar att du läser igenom dessa sidor innan du påbörjar en eTA-ansökan för att undvika förseningar eller risken att en eTA-ansökan avslås.
Det är ett krav att vara en fullständig cypriotisk medborgare innan man ansöker om en Kanada eTA, så resenärer som innehar ett pass eller resedokument med en annan status måste ansöka om en fullständig Kanada besökarvisum, och inte en eTA.

Hur lång tid tar det att få en eTA?

Cypriotiska medborgare kan förvänta sig att deras eTA-ansökan normalt behandlas och godkänns inom 30 minuter, och tillståndet skickas via e-post i form av ett PDF-dokument. Det finns inget behov av att skriva ut eller presentera några dokument på flygplatsen, eftersom eTA lagras elektroniskt mot passet i Kanada Immigration system.

Vad händer om det blir ett misstag på eTA-formuläret?

Om du gör ett misstag på eTA-formuläret och fel information lämnas in kommer eTA inte att vara giltigt och du måste ansöka igen om ett nytt eTA. Det är inte möjligt att uppdatera eller ändra några uppgifter på en befintlig eTA när den har behandlats och godkänts.

Råd för ansökan om eTA
  • Skicka in ansökan minst 72 timmar före avresa
  • Om du nekas en eTA kan du fortfarande ansöka om ett fullständigt besöksvisum
  • En eTA garanterar inte inresa till Kanada eftersom det slutliga beslutet fattas av Canada Immigration
  • Om resenären är under 18 år måste en förälder eller vårdnadshavare göra ansökan

Läs mer om eTA

Fördelar med eTA
  • eTA är giltigt i 5 år från utfärdandedatum
  • Kan användas för flera inresor under 90 dagar
  • Snabb auktorisering och elektronisk leverans
  • Ansök på dator, surfplatta eller mobil

Ansök om eTA