eTA för chilenska medborgare


eTA för chilenska medborgare

Behörighet för eTA

Chilenska medborgare kan ansöka om en eTA
Chile var en av de första medlemmarna i Kanadas eTA-program
Chilenska medborgare får snabb inresa med hjälp av eTA-programmet

Andra krav för eTA

➤ Chilenska medborgare kan ansöka om eTA online
➤ eTA är endast giltigt för ankomst med flyg
➤ Resenärer måste ha ett e-pass som är maskinläsbart
➤ eTA är för korta turist-, affärs-, transit- och medicinska besök
➤ Du måste vara över 18 år för att ansöka om en eTA, annars krävs en förälder/vårdnadshavare


Chilenska medborgare måste ansöka om ett Kanada eTA-visum för att resa in i Kanada på kort sikt (under 90 dagar) för allmän turism, affärer, transitering eller medicinska ändamål. eTA-programmet infördes 2016 för att screena resenärer som anländer från utlandet som ett svar på den globala ökningen av terroristaktiviteter.
Kanadas eTa-program godkändes 2012 och det tog fyra år att utveckla de nödvändiga systemen som skulle kopplas till befintliga immigrationsdatabaser och andra säkerhetsdata för att tillhandahålla ett sömlöst nytt screeningverktyg.
Medborgare från Chile och andra EU-medlemmar måste fylla i denna elektroniska visumansökan innan de går ombord på ett flygplan till Kanada, och detta inkluderar resenärer som bara kommer att transitera i Kanada på väg till andra internationella destinationer.
Chilenska medborgare som vill resa in i Kanada i mer än 90 dagar, eller för andra ändamål än de som tillåts enligt eTA-programmet, måste ansöka om ett annat visum. Mer information finns på Canada Immigration Visa Advice där man kan använda det kostnadsfria verktyget "do i need a visa tool".
Chilenska medborgare rekommenderas att fylla i sin eTA-ansökan 72 timmar före avresedatum. Fullständig information kan hittas genom att besöka eTA-krav eller Kanada eTA FAQ's. Vi rekommenderar att du läser igenom dessa sidor innan du påbörjar en eTA-ansökan för att undvika förseningar eller risken för att en eTA-ansökan avslås.
Det är ett krav att vara fullständig chilensk medborgare innan man ansöker om en eTA för Kanada, så resenärer som har ett pass eller resedokument med en annan status, till exempel flykting, måste ansöka om ett fullständigt besöksvisum för Kanada, och inte en eTA.
Chilenska medborgare kan förvänta sig att deras eTA-ansökan normalt behandlas och godkänns inom 5 minuter, och tillståndet skickas via e-post i form av ett PDF-dokument. Det finns inget behov av att skriva ut eller presentera några dokument på flygplatsen, eftersom eTA lagras elektroniskt mot passet i Kanada Immigration system.

Råd för ansökan om eTA
  • Skicka in ansökan minst 72 timmar före avresa
  • Om du nekas en eTA kan du fortfarande ansöka om ett fullständigt besöksvisum
  • En eTA garanterar inte inresa till Kanada eftersom det slutliga beslutet fattas av Canada Immigration
  • Om resenären är under 18 år måste en förälder eller vårdnadshavare göra ansökan

Läs mer om eTA

Fördelar med eTA
  • eTA är giltigt i 5 år från utfärdandedatum
  • Kan användas för flera inresor under 90 dagar
  • Snabb auktorisering och elektronisk leverans
  • Ansök på dator, surfplatta eller mobil

Ansök om eTA