Visum till Halifax, Nova Scotia

Ändrat: jan 10, 2024 | Etiketter: Kanada eTA, Kanada Visum

Visa for Halifax, Nova Scotia - Canada

Den här artikeln innehåller information om hur du får ett visum eller en eTA för Halifax. Ett giltigt visum för Halifax, eller eTA, kommer att krävas före din avresa till Kanada.

Översikt över visum och eTA

Sedan 2016 krävs ett eTA-visum (Electronic Travel Authorization) för att resa in i Kanada, även om du för närvarande bor i ett visumfritt land. Undantag från detta är om du reser in i Kanada med buss eller bil, eller om du går i land från ett besökande kryssningsfartyg.

Undantag gäller för amerikanska medborgare och personer som reser med ett giltigt kanadensiskt visum. För en aktuell lista över krav och andra behörighetskriterier, besök Kanada eTA-krav.

Om du har kanadensiskt medborgarskap, dubbelt medborgarskap eller permanent uppehållstillstånd kan du inte ansöka om ett eTA.

För att ansöka om din eTA online behöver du ditt pass plus ett betal- eller kreditkort och en e-postadress. Om du har något annat pappersarbete som du tycker är relevant ska du också ha det vid din sida. Från och med då kommer webbplatsen att leda dig genom varje steg i processen.

Först kommer du att bli tillfrågad om din status innan du fortsätter att bekräfta landskoden med tre bokstäver i ditt pass. Sedan kommer du att bli tillfrågad om hur du tänker resa in i landet. Stegen är enkelt beskrivna och genom att klicka på den relevanta länken kommer du till nästa steg.

När din behörighet har bekräftats kommer du att ledas genom processen, betala ansökningsavgiften via betalkort eller kreditkort och förbereda dig för att eTA ska godkännas. I de flesta fall tar hela processen bara några minuter. Om andra dokument krävs kommer du att få ett e-postmeddelande inom tre dagar som informerar dig om vad som krävs och hur du skickar in dem.

När du har fått din eTA är den giltig i fem år, eller tills ditt pass måste förnyas. Ett godkänt eTA ger rätt till kortare vistelser på upp till sex månader i Kanada.

Kanadensiskt elektroniskt resetillstånd (eTA)

Det kanadensiska eTA är ett elektroniskt resetillstånd som är avsett att förenkla processen att resa in i Kanada för vanliga reseändamål som turism, affärer eller transitering. Personer som vill besöka Kanada i mindre än sex månader, för turism, affärer, transitering eller för att få medicinsk behandling kan vara berättigade. Ett kanadensiskt eTA utfärdas för upp till fem år från dagen för godkännandet, eller till den dag då passet löper ut, beroende på vilket som inträffar först.

Med Canadian eTA kan passinnehavare från dussintals länder ansöka online om resetillstånd utan att behöva visum för Halifax.

Det finns en mängd olika användningsområden för ett kanadensiskt eTA, från att delta i familjebröllop till att tala på en affärskonferens. Det finns dock begränsningar för att använda ett eTA. Om den används på ett otillåtet sätt kan en godkänd eTA återkallas från en sökande. Det är därför viktigt att se till att de som ansöker om eTA förstår hela omfattningen av den tillåtna reseanvändningen av en eTA.

Godkänd användning för affärsändamål

Även om ett kanadensiskt eTA vanligtvis betraktas som ett turisttillstånd, kan det också användas för affärsändamål.

Med ett eTA kan resenärer besöka Kanada för att träffa affärspartners, avveckla ett dödsbo eller förhandla om ett affärsavtal. Även om det inte är ett arbetsvisum kan ett kanadensiskt eTA användas för att genomföra affärsmöten i Kanada. Om du planerar att resa till Halifax för ett affärsmöte med hjälp av ett eTA kan du bli ombedd att lämna in ytterligare dokumentation under din eTA-ansökan eller vid den kanadensiska gränsen. Du kommer sannolikt att behöva bevisa att din huvudsakliga inkomstkälla finns utanför Kanada och att din arbetsgivare också är baserad utanför Kanada.

Du kan också delta i en affärskonferens i Kanada med ett kanadensiskt eTA. Om du använder din eTA för detta ändamål kan kanadensisk immigrationspersonal be dig bevisa att du inte är anställd eller arbetssökande i Kanada.

Godkänd användning för turism

De flesta människor får en eTA för turiständamål. Tillåtna turiständamål inkluderar aktiviteter som sightseeing och besök hos vänner eller familj.

Godkänd användning för transitering

En kanadensisk eTA kan också användas för transitändamål, där en resenär byter flygplan på kanadensiskt territorium på väg till en icke-kanadensisk destination.

Otillåten användning

Även om det finns många godkända användningsområden för ett kanadensiskt eTA finns det också vissa saker som du inte lagligen får göra med ett eTA.

Du får inte arbeta i Kanada med en eTA. Även om du kan använda en eTA för vissa affärssyften kan du inte ha eller få en anställning i Kanada med hjälp av en eTA. Du måste alltså ansöka om ett arbetsvisum om du vill bli anställd i Kanada. Detta gäller oavsett om du vill flytta din karriär till Halifax eller hoppas på en tillfällig anställning. Du kan inte acceptera betalning för något arbete i Kanada utan ett ordentligt kanadensiskt arbetsvisum.

Du kan inte heller studera i Kanada med hjälp av en eTA. Du måste skaffa ett kanadensiskt studentvisum om du vill gå i skolan i Kanada.

Krav som påverkar rätten till eTA

  1. Du kan bara använda en eTA för att resa in i Kanada via flyg.
  2. Du får inte tidigare ha nekats inresa till Kanada och inte tidigare ha utvisats i Kanada. Om så är fallet kommer du sannolikt att nekas ett eTA.
  3. Du måste ha ett elektroniskt pass.
  4. Du får inte ha några mycket smittsamma sjukdomar, t.ex. tuberkulos, vid tidpunkten för ditt besök eller vid tidpunkten för din eTA-ansökan.
  5. Du får inte tidigare ha dömts för brott som orsakar allvarlig skada eller skada på människor eller egendom.

Ansökningsprocessen för eTA i Kanada

För att ansöka om en eTA behöver du ditt pass och anställningsuppgifter. Du bör räkna med mellan 15-20 minuter per ansökan. Ansökningar behandlas och godkänns vanligtvis inom några minuter för de flesta sökande. På grund av förbättrade och automatiserade säkerhetskontroller kan din ansökan dock flaggas och kräva en manuell granskning. Under en manuell granskning kommer du att uppmanas att tillhandahålla ytterligare information eller dokumentation för att behandla din eTA-ansökan. Om du inte lämnar denna information eller dokumentation i tid under den manuella granskningen kommer din eTA-ansökan att avslås.

Typer av kanadensiska visum och tillstånd

Kanadensiska eTA är endast avsedda för personer från visumfria länder och personer som är permanent bosatta i USA. Om du inte kommer från ett visumfritt land, inte är amerikansk medborgare och inte är permanent bosatt i USA behöver du ett visum för Halifax.

Turistvisum

Ett kanadensiskt turistvisum är känt som ett Temporary Resident Visa, eller TRV för kort. Precis som ett eTA kan du ansöka om detta online. Du kan också ansöka med en pappersbaserad ansökan. Ansökan kräver mer information och medför längre handläggningstider än en eTA-ansökan.

Arbetstillstånd

Om du planerar att arbeta i Kanada, antingen tillfälligt eller på obestämd tid, behöver du ett arbetstillstånd utöver din eTA eller TRV. Innan du kan ansöka om arbetstillstånd måste du vanligtvis ha ett jobberbjudande från en kanadensisk arbetsgivare, även om det ibland är möjligt att avstå från detta krav beroende på yrke eller vilken typ av arbete en person kan utföra i Kanada.

Du kan ansöka om arbetstillstånd antingen online eller på papper. När du ansöker måste du intyga att du bara kommer att arbeta för den specifika arbetsgivare som har erbjudit dig ett jobb och att du kommer att lämna Kanada när din anställning upphör.

Tillstånd för studier

Studietillstånd liknar arbetstillstånd. För att ansöka om ett studietillstånd måste du också ha ett TRV eller eTA. Alla studenter behöver ett study permit, med mycket få undantag. Om du inte ska gå på förskola ska du planera för att ansöka om ett studietillstånd.

Du kan ansöka om studentvisum online eller på papper. Du måste gå med på att du kommer att lämna Kanada i slutet av dina studier (om du inte därefter får ett arbetstillstånd) och du måste visa att du har tillräckligt ekonomiskt stöd för att bo i Kanada.

Ansökan om kanadensiskt visum

För att ansöka om ett kanadensiskt visum finns det ett antal steg som måste följas. Du kan antingen ansöka online eller ansöka på papper. För båda typerna av ansökan kommer du att uppmanas att välja det land där du ansöker från samt tillhandahålla viss information om din behörighet för dina önskade resesyften.

Onlineansökan (behörighetsbegränsningar)

Onlineansökan innehåller en instruktionsguide som ska användas för att förbereda de dokument och formulär som behövs för att lämna in din visumansökan till Kanada. Endast behöriga sökande kan dock ansöka om ett kanadensiskt visum online. Du kan ansöka via följande länk: https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp

Pappersbaserad ansökan

För att ansöka om ett kanadensiskt visum med en pappersbaserad ansökan måste du först ladda ner och skriva ut ansökningspaketet, som innehåller alla relevanta blanketter som du måste fylla i. När du är klar måste du betala en avgift för att behandla din visumansökan. När du har betalat kan du skicka in din visumansökan för behandling. För att komma igång med din pappersbaserade kanadensiska visumansökan, besök följande länk https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp

Halifax reseinformation

Varje år välkomnar Kanada över 20 miljoner turister från hela världen. Besökarna flockas för att njuta av historia, kultur, sevärdheter, landsbygd och kust i detta enorma land - och ändå är ett område alltför ofta förbisett.

Provinsen Nova Scotia

Nova Scotia lockar miljontals affärs- och turistbesökare varje år. Dess historia av koloniala invandrare går tillbaka till 1700-talet, och dess moderna utbildningspolitik, kultur, klimat och landskap är likvärdigt med någon annanstans i Kanada. Huvudstaden Halifax är en viktig knutpunkt för både statliga och privata företag i hela Kanada, och staden presenteras regelbundet i olika tidningar som en av de tre bästa städerna i Kanada att arbeta och bo i.

Halifax - en stad med historia

Om du funderar på en turist- eller affärsresa utanför Kanada till Nova Scotia finns det flera flygbolag, inklusive Air Canada, som flyger regelbundna långdistansflyg till Halifax Stanfield International Airport. Därifrån kan man flyga internt till andra kanadensiska flygplatser eller via helikopter till andra delar av Nova Scotia.

Besöker du vänner eller släktingar i Kanada? Hyr en bil, ta några dagar ledigt och kör till Halifax. Halifax anses ha ett "fuktigt kontinentalt klimat" och temperaturerna kan sjunka till några grader under fryspunkten under de kallare månaderna. Med sina frekventa frysning-tining-cykler varar snön inte länge, men när den väl är där är den krispig, fräsch och uppiggande. Under sommarmånaderna stiger temperaturerna till mitten av 70-talet °F.

Saker att göra i Halifax

Under din tid i Halifax kan du promenera på strandpromenaden som sträcker sig runt hamnen. Besök Pier 21 och Canadian Museum of Immigration. Strosa runt bland butikerna. Ta en kopp kaffe eller ett mellanmål på något av kaféerna eller restaurangerna vid vattnet. Och håll utkik efter de stora skeppen som ligger förtöjda i hamnen.

Besök Fishermans Cove, en 200 år gammal restaurerad fiskeby. Njut av Maritime Museum och Art Gallery of Nova Scotia. Koppla av i Halifax vackra offentliga trädgårdar innan du besöker Seaport Farmers Market. Utforska det hisnande landskapet till fots, på cykel eller med bil. Gör upp din egen resplan eller följ med andra besökare på en av de många organiserade turerna.

På kvällen kan du äta middag på en av Halifax många internationella restauranger. Med fler barer och klubbar per capita än någon annan stad i Kanada kommer du inte att ha några problem att hitta någonstans att dansa hela natten. Medan du promenerar tillbaka till ditt hotell kan du ta en tallrik av Halifax donair. Det är en blandning av sött och surt kött som normalt äts sent på kvällen, och är Halifax officiella mat.

Slutsats

Om du funderar på att besöka Halifax, se till att du har antingen en giltig eTA eller visum innan du gör en resebokning, eller minst fyra veckor före din avresa.