Visum för Montreal, Quebec

Ändrat: jan 10, 2024 | Etiketter: Kanada eTA, Kanada Visum

Visa for Montreal, Quebec - Canada

Den här artikeln innehåller information om hur du skaffar ett eTA eller visum till Montreal. Ett giltigt visum eller eTA krävs före avresan till Kanada.

Översikt över visum och eTA

För att flyga till eller ens passera genom en kanadensisk flygplats behöver du ett visum eller ett elektroniskt resetillstånd (eTA). Detta innebär att även om ditt ursprungliga resmål inte var Montreal utan Amerika (till exempel), skulle ett eTA eller besöksvisum fortfarande behövas. Vilka dokument som krävs beror på flera faktorer, t.ex. avreseland, nationalitet och transportsätt.

I allmänhet kan medborgare i viseringsbefriade territorier eller länder resa genom eller besöka Kanada med ett giltigt pass och ett giltigt eTA för Montreal, förutsatt att vistelsen inte överstiger sex månader. Vissa personer, t.ex. kanadensiska medborgare som är bosatta i ett annat land, permanent bosatta i Kanada osv. behöver bara ett giltigt pass för att resa in i Kanada. Följande är ytterligare några undantag från visumregeln:

 • Medborgare i Förenta staterna
 • Personer som redan har ett tillfälligt kanadensiskt uppehållstillstånd
 • Vissa utländska diplomater
 • Franska medborgare som är bosatta på Miquelon och St.
 • Besättning på kommersiella flygplan
 • Personer med visum för inresa till Amerika på ett plan på väg till USA, där det enda skälet till att planet stannar i Kanada är tankning
 • Personer som transiterar via Kanada som flygpassagerare och som innehar visum som krävs för att resa in i destinationslandet
 • Personer som tjänstgör som medlem av de väpnade styrkorna i en nation som är utsedd för Visiting Forces Act-ändamål
 • Personer med arbets- eller studietillstånd som återvänder till Kanada efter ett besök i Amerika eller Miquelon och St.

En eTA krävs för resenärer med viseringsundantag. Medborgare i länder som inte är visumfria och som vill resa in i Montreal tillfälligt, t.ex. tillfälliga utländska arbetstagare med arbetstillstånd, turister och internationella studenter, ska ansöka om ett TRV (temporary resident visa). TRV är i huvudsak ett statligt dokument som utfärdas av ett kanadensiskt immigrationsvisumkontor utanför Kanada. Det anger att den person som innehar ett TRV har uppfyllt kraven för att lagligen resa in i Kanada som gäst. Dessa tillfälliga visum kan vara för enskilda eller flera inresor.

Kanadensiskt elektroniskt resetillstånd (eTA)

Det kanadensiska eTA är ett elektroniskt resetillstånd som är avsett att förenkla processen att resa in i Kanada för vanliga reseändamål som turism, affärer eller transitering. Personer som vill besöka Kanada i mindre än sex månader, för turism, affärer, transitering eller medicinsk behandling kan vara berättigade. Ett kanadensiskt eTA utfärdas för upp till fem år från dagen för godkännandet, eller till den dag då passet löper ut, beroende på vilket som inträffar först.

Kanadensiska eTA gör det möjligt för passinnehavare i dussintals länder att ansöka online om resetillstånd utan behov av visum för Montreal. En aktuell lista över länder som är berättigade till eTA finns på sidan med krav för eTA.

Det finns många olika användningsområden för ett kanadensiskt eTA, från att delta i familjebröllop till att tala på en affärskonferens. Det finns dock begränsningar för att använda ett eTA. Om en godkänd eTA används på ett otillåtet sätt kan den återkallas från den sökande. Det är därför viktigt att se till att de som ansöker om eTA förstår hela omfattningen av den tillåtna reseanvändningen av en eTA.

Godkänd användning för affärsändamål

Även om ett kanadensiskt eTA vanligtvis betraktas som ett turisttillstånd, kan det också användas för affärsändamål.

Med ett eTA kan resenärer besöka Kanada för att träffa affärspartners, avveckla ett dödsbo eller förhandla om ett affärsavtal. Även om det inte är ett arbetsvisum kan ett kanadensiskt eTA användas för att genomföra affärsmöten i Kanada. Om du planerar att resa till Montreal för ett affärsmöte med hjälp av ett eTA kan du bli ombedd att lämna in ytterligare dokumentation i samband med din eTA-ansökan eller vid den kanadensiska gränsen. Du kommer sannolikt att behöva bevisa att din huvudsakliga inkomstkälla finns utanför Kanada och att din arbetsgivare också är baserad utanför Kanada.

Du kan också delta i en affärskonferens i Kanada med ett kanadensiskt eTA. Om du använder din eTA för detta ändamål kan personalen på Canadian Border Services Agency (CBSA) be dig bevisa att du inte är anställd eller arbetssökande i Kanada.

Godkänd användning för turism

De flesta människor får en eTA för turiständamål. Tillåtna turiständamål inkluderar aktiviteter som sightseeing och besök hos vänner eller familj.

Godkänd användning för transitering

En kanadensisk eTA kan också användas för transitändamål, där en resenär byter flygplan på kanadensiskt territorium på väg till en icke-kanadensisk destination.

Otillåten användning

Även om det finns många godkända användningsområden för ett kanadensiskt eTA finns det också vissa saker som du inte lagligen får göra med ett eTA.

Du får inte arbeta i Kanada med en eTA. Även om du kan använda en eTA för vissa affärssyften kan du inte ha eller få en anställning i Kanada med hjälp av en eTA. Du måste alltså ansöka om ett arbetsvisum om du vill bli anställd i Kanada. Detta gäller oavsett om du vill flytta din karriär till Montreal eller hoppas på en tillfällig anställning. Du kan inte acceptera betalning för något arbete i Kanada utan ett ordentligt kanadensiskt arbetsvisum.

Du kan inte heller studera i Kanada med hjälp av en eTA. Du måste skaffa ett kanadensiskt studentvisum om du vill gå i skolan i Kanada.

Krav som påverkar rätten till eTA

 1. Du kan bara använda en eTA för att resa in i Kanada via flyg.
 2. Du får inte tidigare ha nekats inresa till Kanada och inte tidigare ha utvisats i Kanada. Om så är fallet kommer du sannolikt att nekas ett eTA.
 3. Du måste ha ett elektroniskt pass.
 4. Du får inte ha några mycket smittsamma sjukdomar, t.ex. tuberkulos, vid tidpunkten för ditt besök eller vid tidpunkten för din eTA-ansökan.
 5. Du får inte tidigare ha dömts för brott som orsakar allvarlig skada eller skada på människor eller egendom.

Ansökningsprocessen för eTA i Kanada

För att ansöka om en eTA behöver du ditt pass och anställningsuppgifter. Du bör räkna med mellan 15-20 minuter per ansökan. Ansökningar behandlas och godkänns vanligtvis inom några minuter för de flesta sökande. På grund av förbättrade och automatiserade säkerhetskontroller kan din ansökan dock flaggas och kräva en manuell granskning. Under en manuell granskning kommer du att uppmanas att tillhandahålla ytterligare information eller dokumentation för att behandla din eTA-ansökan. Om du inte lämnar denna information eller dokumentation i tid under den manuella granskningen kommer din eTA-ansökan att avslås.

Typer av kanadensiska visum och tillstånd

Kanadensiska eTA är endast avsedda för personer från visumfria länder och personer som är permanent bosatta i USA. Om du inte kommer från ett visumfritt land, inte är amerikansk medborgare och inte är permanent bosatt i USA behöver du ett visum för Montreal.

Turistvisum

Ett kanadensiskt turistvisum är känt som ett Temporary Resident Visa, eller TRV för kort. Precis som ett eTA kan du ansöka om detta online. Du kan också ansöka med en pappersbaserad ansökan. Ansökan kräver mer information och medför längre handläggningstider än en eTA-ansökan.

Arbetstillstånd

Om du planerar att arbeta i Kanada, antingen tillfälligt eller på obestämd tid, behöver du ett arbetstillstånd utöver din eTA eller TRV. Innan du kan ansöka om arbetstillstånd måste du vanligtvis ha ett jobberbjudande från en kanadensisk arbetsgivare, även om det ibland är möjligt att avstå från detta krav beroende på yrke eller vilken typ av arbete en person kan utföra i Kanada.

Du kan ansöka om arbetstillstånd antingen online eller på papper. När du ansöker måste du intyga att du bara kommer att arbeta för den specifika arbetsgivare som har erbjudit dig ett jobb och att du kommer att lämna Kanada när din anställning upphör.

Tillstånd för studier

Studietillstånd liknar arbetstillstånd. För att ansöka om ett studietillstånd måste du också ha ett TRV eller eTA. Alla studenter behöver ett study permit, med mycket få undantag. Om du inte ska gå på förskola ska du planera för att ansöka om ett studietillstånd.

Du kan ansöka om studentvisum online eller på papper. Du måste gå med på att du kommer att lämna Kanada i slutet av dina studier (om du inte därefter får ett arbetstillstånd) och du måste visa att du har tillräckligt ekonomiskt stöd för att bo i Kanada.

Ansökan om kanadensiskt visum

För att ansöka om ett kanadensiskt visum finns det ett antal steg som måste följas. Du kan antingen ansöka online eller ansöka på papper. För båda typerna av ansökan kommer du att uppmanas att välja det land där du ansöker från samt tillhandahålla viss information om din behörighet för dina önskade resesyften.

Onlineansökan (behörighetsbegränsningar)

Onlineansökan innehåller en instruktionsguide som ska användas för att förbereda de dokument och formulär som behövs för att lämna in din visumansökan till Kanada. Endast behöriga sökande kan dock ansöka om ett kanadensiskt visum online. Du kan ansöka via följande länk: https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp

Pappersbaserad ansökan

För att ansöka om ett kanadensiskt visum med en pappersbaserad ansökan måste du först ladda ner och skriva ut ansökningspaketet, som innehåller alla relevanta blanketter som du måste fylla i. När du är klar måste du betala en avgift för att behandla din visumansökan. När du har betalat kan du skicka in din visumansökan för behandling. För att komma igång med din pappersbaserade kanadensiska visumansökan, besök följande länk: https://ircc.canada.ca/english/information/applications/visa.asp

Reseinformation om Montreal

Montreal är en mångsidig storstad i Kanada. Här blandas kultur från förr och modernt välstånd på ett sömlöst sätt, precis som i Wien i Österrike. Det betyder att staden har mycket att erbjuda både resenärer med gamla anor och ungdomar som vill ha lite kul i staden.

Det finns mycket att göra och se i Montreal. Offentliga marknader, nattliv, mångkulturella avenyer, musikfestivaler etc. är en del av livet i Montreal. Kanadas största kyrka, St Joseph's Oratory, ligger i Montreal. Den ligger dock i stadens västra ände, vilket innebär att du måste resa en bit för att komma dit.

Den bästa tiden att besöka Montreal är under våren - i början av maj eller slutet av april. Det är då vädret inte är under fryspunkten och folkmassorna är få. Om det är första gången du besöker Montreal eller om du inte känner till staden väl bör du inte köra runt i staden på egen hand - det kan bli riktigt knepigt. Lyckligtvis finns det flera tunnelbanestationer i staden.

Större delen av Kanada är snöklätt. Den sydligaste gränsen är där den mesta mänskliga aktiviteten förekommer. Detta gör naturligtvis att vintern inte är rätt tid att besöka Montreal. Med det sagt går staden inte in i viloläge under vintern. Faktum är att mycket händer under den snöiga årstiden också. Till exempel finns Mount Royal, som är lika levande under vintern som under de varmare månaderna. Mount Royal är för övrigt en stor kulle och Montreals största skatt, som designades av samma person som skapade Central Park i New York.

Slutsats

I slutändan beror hur bra din semester eller ditt besök i Montreal blir på vilken tid på året du besöker platsen och vilken planering du har gjort. Och glöm inte att skaffa rätt resetillstånd för din resa till Montreal, eftersom det sista du behöver är att hållas kvar av Canadian Border Services Agency(CBSA) för ett brott som du lätt kunde ha undvikit.