Vad betyder “Authorization Pending” på min eTA-ansökan?

Ändrat: Mar 10, 2020 | Tags: Kanada eTA Pending, Kanada eTA Status

Inledning

Ansökningsprocessen för ett kanadensiskt eTA är vanligtvis snabb och enkel, men ibland går det inte som planerat. Även om du gör ditt bästa för att fylla i formuläret korrekt kan du få ett meddelande som säger att ditt resetillstånd väntar på godkännande. Så vad betyder detta? Vad är det som gör att ansökningsprocessen dröjer? Här är några av de vanligaste orsakerna till varför vissa eTA-ansökningar inte godkänns automatiskt.

Du skrev något fel

Skrev du fel siffra i ditt passnummer? Det är lätt att missa en siffra men det kan vara avgörande för din eTA-ansökan. Om du råkade skriva fel på din eTA-ansökan kommer du uppleva fördröjningar och behöver ansöka igen. Lyckligtvis är det lätt att undvika ett sådant scenario. Var noggrann när du fyller i dina uppgifter och se till att du skriver rätt namn, passnummer och datum. Ta dig tid att dubbelkontrollera din ansökan när du är klar. Den goda nyheten är att stavfel sällan (om någonsin) orsakar att ansökan avslås helt. Sådana fel kan åtgärdas genom att skicka in en ny eTA-ansökan.

Ditt namn matchade i en säkerhetsdatabas

Om din identitet är kopplad med säkerhetsproblem måste du vänta på att din ansökan ska hanteras manuellt. Detta kan gälla om du har tidigare arresterats eller dömts för ett brott, eller om du är kopplad till kränkningar av mänskliga rättigheter och/eller organiserad brottslighet. Godkännandet kan också försenas om du har andra säkerhetsproblem med den kanadensiska migrationsmyndigheten.

Du har dömts för att ha kört under påverkan

Om du någonsin behöver en anledning till varför du inte ska köra under påverkan, är detta ett av många bra exempel. Har du tidigare dömts för att ha kört under påverkan där din körförmåga varit nedsatt, kan din ansökan flaggas. I många fall kan en sådan fällande dom leda till att din eTA-ansökan avslås

Datorn flaggade din ansökan

De flesta ansökningarna behandlas elektroniskt, vilket innebär att de godkänns inom några minuter. Men om datasystemet upptäcker något som inte stämmer kommer det att utlösa en varning för en manuell granskning. Detta händer vanligtvis av säkerhetsskäl som det har beskrivits ovan.

Du har ett hälsoproblem

eTA-ansökan behöver information om din hälsohistoria. Du måste svara om du har haft tuberkulos eller om du har varit i kontakt med en person som har tuberkulos. Du måste också välja bland alternativen i listrutemenyn. Beroende på hälsoproblem kan det orsaka fördröjning för ditt resetillstånd eftersom det kan behöva genomgå manuell behandling.

Sammanfattning

Efter att ha läst listan över möjliga orsaker till varför ansökningar dröjer har du säkert förstått varför ditt resetillstånd väntar på godkännande. Du kommer förmodligen att få ett meddelande om ditt eTA-status långt före ditt planerade avresedatum till Kanada. Det bästa sättet att undvika eventuella problem är att ansöka om resetillstånd tidigt. Om du inte har ansökt om ett kanadensisk eTA ännu, gör det så snart som möjligt för att undvika olägenheter på grund av oväntade förseningar. 

Skaffa rätt resetillstånd för Kanada

Om du har ett pass från ett land som är behörigt för kanadensiskt eTA som t.ex. Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Danmark, Sverige, Norge eller många andra eTA-behöriga länder, måste du erhålla ett godkänt eTA innan du reser till Kanada som turist, i affärer eller för ett medicinskt besök. Kom igång med din ansökan, annars gå till eTA-kraven för att läsa mer om kanadensiskt eTA

Ansök om kanadensiskt eTA